Aby korzystać z całej zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo
TUTAJ

ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Pobież nasz certyfikat SSL aby się zarejestrować Opis jest tutaj
Forum szybkiej i bezpiecznej jazdy Strona Główna Forum szybkiej i bezpiecznej jazdy
Lista nieoznakowanych radiowozów z kamerami, policyjne samochody..aby poprawić bezpieczeństwo na naszych drogach???

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja   RejestracjaKontakt  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie bójcie się robić zdjęć
Autor Wiadomość
Monselice 
wrum,wrum,wruuuuuuum...

Wysłany: 2008-02-29, 22:19   Nie bójcie się robić zdjęć

Być może niektórzy z was mają pewne obawy czy publikować zdjęcia? Czy można fotografować nieoznakowane czy nie? No to bez strachu,można! Nioznakowane są kupowane z naszych podatków więc jako takie są dobrem publicznym które możecie fotografować do woli,troszkę inaczej wygląda sprawa z samymi policjantami nie można publikować fotografii ich twarzy bez ich zgody,więc przed publikacją fotki "rozmarzcie" twarz jakimś programem graficznym i ok.A teraz zachęcam do przysyłania zdjęć na nasz konkurs. :zar::

po małym zamieszaniu tu .. http://wiadomosci.wp.pl/w...68&ticaid=15b13

wklejam kawałek tekstu...

Szef krakowskiej drogówki Krzysztof Burdak o stronie dowiedział się od reporterki "Polski Gazety Krakowskiej". Twierdzi jednak, że w pracy mu to nie przeszkadza. Stoimy przy drodze, więc to normalne, że czasami ktoś nas zobaczy - mówi. O stronie wiedzą za to w Komendzie Głównej Policji.

Zbigniew Urbański, specjalista od informatyki z Komendy Głównej, tłumaczy, że umieszczanie tego typu informacji w internecie nie jest przestępstwem. Każdy może wejść z aparatem fotograficznym na chodnik graniczący z komendą stołeczną i zrobić zdjęcie na parkingu z policyjnymi, nieoznakowanymi samochodami - mówi. A gdyby na liście znalazły się numery samochodów operacyjnych pracowników wydziału kryminalnego? To żaden problem. Przecież i tak przestępcy znają te numery - zapewnia Urbański. A te najbardziej tajne są tak zakamuflowane, że na pewno na tej liście się nie znajdą - dodaje.
Ostatnio zmieniony przez nieoznakowane 2008-04-11, 11:20, w całości zmieniany 1 raz  

thadeusch 
cleaner

Wysłany: 2008-03-27, 08:27   

To nie jest kwestia bania się czy nie bania,bardziej prawdopodobne że ciężko je utrafić,a jak już jakiegoś widzisz nie zawsze zdążysz fotkę strzelić.Prosiłem brata,który śmiga po polsce z towarem by ustrzelił jakieś nieoznakowane i od tygodnia nic.A śmiga z fonem przygotowanym do strzału,tym bardziej więc doceniam tych którym się udało :bravo:; pozdro

rl 
Zbanowany

Wysłany: 2008-03-27, 19:05   

nieoznakowane napisał/a:
Dość tych demagogi, można i nie z ukrycia, ja podszedłem i strzeliłem fotki, z 40m, było widać co robie, jak odjeżdżałem to panowie się zapytali czy dobrze pozowali do zdjeć (CB-), odpowiedziałem że z całym szcunkiem ale ich twarze mnie nie interesują, tylko piękne auto i tyle w tym temacie

Tak daleko :hihi:: jakbyś powiedział że zrobiłeś z 4 no to szacunek :mrgreen: żartowałem

Piotr///M 
Uploader
007

Wysłany: 2008-03-27, 20:37   

Powinien być jakiś podział na fotki robione w ruchu i takie robione z buta, powiem szczerze że naprawde wiekszość bo 80% moich fotek to produkcja w ruchu powninna być dwa razy punktowana :-D , to trzeba mieć farta żeby takie zrobić i wyczucie mieć w paluszku nawet przy 100km/h,to są ułamki sekund, tam gdzie robiłem to zazwyczaj główne trasy i trasy szybkiego ruchu ,nie da się zatrzymać i wyjść tak sobie na luzaka,dużo by można było tu pisać ale kto wie to kuma bazę, co innego na parkingu,stacja paliw,czy jakiś palc,osiedle, to zupełnie inna bajka gdyby tak było u mnie to bym full narobił tych fot:mrgreen:

thadeusch 
cleaner

Wysłany: 2008-03-27, 20:40   

Tak czy siak wielki szacun dla wstawiających fotki,bo wiem że łatwo nie jest,pozdro :baaan::

rl 
Zbanowany

Wysłany: 2008-03-27, 21:32   

Piotr///M napisał/a:
Powinien być jakiś podział na fotki robione w ruchu i takie robione z buta, powiem szczerze że naprawde wiekszość bo 80% moich fotek to produkcja w ruchu powninna być dwa razy punktowana :-D , to trzeba mieć farta żeby takie zrobić i wyczucie mieć w paluszku nawet przy 100km/h,to są ułamki sekund, tam gdzie robiłem to zazwyczaj główne trasy i trasy szybkiego ruchu ,nie da się zatrzymać i wyjść tak sobie na luzaka,dużo by można było tu pisać ale kto wie to kuma bazę, co innego na parkingu,stacja paliw,czy jakiś palc,osiedle, to zupełnie inna bajka gdyby tak było u mnie to bym full narobił tych fot:mrgreen:

+100% dodatkowej punktacji na oczach miśków :hihi::

Paweł PL 
Pomocnik

Wysłany: 2008-04-30, 21:47   

rl napisał/a:
+100% dodatkowej punktacji na oczach miśków :hihi::
na 99% miski pozwalają robić zdjęcia :) :) oni nam my im :) a jak by tak bylo jak napisałes to by bylo fajnie bo lubie z nimi porozmawiac :) i jak widac wiekszosc moich fotek jest z 2 -3 metrów :) a oni sa w samochodze

joy_ride
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-03, 10:50   

ja raz robiłem miśkom fotke w nieoznakowanym to troszke mruczeli pod wąsami lecz nic nie mogli zrobić :hihi::

thadeusch 
cleaner

Wysłany: 2008-06-03, 21:48   

joy_ride napisał/a:
ja raz robiłem miśkom fotke w nieoznakowanym to troszke mruczeli pod wąsami lecz nic nie mogli zrobić :hihi::

To wstawiaj fotkę na forum :hihi::

DiFFumaX 
Student

Wysłany: 2009-05-10, 10:57   

Nie bójta się pstrykać zdjęć nieoznakowanym. Nic nie mogą Wam zrobić. Na jakieś bleszczenie misiaków kwitujcie to krótkim stwierdzeniem "Pana/pani wizerunek nie będzie widoczny. Chodzi o zdjęcie auta, nie o zdjęcie funkcjonariusza" (Chociaż imho to też osoba publiczna, wiec nie powinien się bulgać o to, że ktoś umieszcza jego zdjęcie) lub "Jestem asystentem reportera lokalnej prasy , zbieramy materiały do artykułu o pracy policji <R>" .
Działa troche paraliżująco na nich. Unikają pismaków jak tylko się da, bo wiedzą, że ci zawsze coś wywęszą.
Jeśli jeszcze będzie próbował coś "sapać" , że nie można robić zdjęcia , to sie mówi wtedy "Ale to jak będzie Pan/Pani na prywatnej posesji , a nie na publicznej drodze, wtedy może sobie Pan/Pani nie życzyć fotografowania"
Dla 100% pewności, róbcie zdjęcia tak, żeby się czasem nie przyczepili o "zagrożenie w ruchu drogowym".
Najbezpieczniej z chodnika .

nieoznakowane 
+=+

Wysłany: 2009-05-10, 20:47   

diffumax, no w końcu 100% profesjonalizmu i prawdy.

m3a 
Habilitant

Wysłany: 2009-05-10, 21:32   

Co tu dużo pisać, praktyka robi swoje ;-) - szacunek :bravo:;

DiFFumaX 
Student

Wysłany: 2009-07-11, 22:41   Swieto policji

W całej Polsce obchodzone jest święto policji. W różnych województwach, powiatach, w różnych terminach.
Organizowane są festyny, pokazy policyjne (w tym również sprzętu).
Więc kto może , ma chęć - aparaciki w dłoń i w teren . Nie musicie robić zdjęć wypasionym sprzętem. Nie zrażajcie się, jak fotki Wam nie wyjdą, liczą się Wasze chęci. Poza tym, fotki można uzupełnić rzeczowym opisem, który też jest cenny.
Nie bójta się robić zdjęć piratowozom :-P

Odpowiedz do tematu